Ривожланиш стратегияларини ишлаб чиқиш ва амалга оширишда замонавий ахборот коммуникация технологияларни ўрни - Содиқова Дилафруз Асроловна (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ўзбекистон Республикасида янги ислоҳотлар даври бошланди. Мазкур ислоҳотлар соҳа ва тармоқларни ривожлантириш стратегияларини ишлаб чиқиш асосида амлга оширилмоқда. Ахборот асри деб номланган бугунги кунда замонавий ахборот-коммуникация технологиялари хар қандай ислохотларни амалга ошириш дастурларининг таркибий қисми бўлиши зарурий шартга айланиб улгурган. Мақолада мамлакатнинг ижтимоий-иқтисодий ривожланиш стратегияларини ишлаб чиқиш баробарида тегишли соҳага таалуқли бўлган замонавий ахборот коммуникация технологияларини хам ривожлантириш стратегияларини ишлаб чиқиш масалалари тизимли таҳлил қилинган.