Ota-onalikdan mahrum qilish asoslari va oqibatlari - RAUPOV MIRZOBEK, GʻAYBULLAYEV QOBILBEK (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ota-onalik huquqidan mahrum qilish oilaviy huquqiy javobgarlikning bir turi, unda jazo elementi aniq namoyon boladi. Shuningdek, ota-onalik huquqidan mahrum qilish togrisidagi ishni korib chiqishning asosiy vazifasi bolaning manfaatlarini taʼminlashdir.