O’ZBEK XALQINING TARIXIY YURTLARI VA ETNIK-MADANIY MEROSI - Saydullayeva Gulchehra Sadirdinovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada O'zbek xalqining tarixiy yurtlari va etnik-madaniy merosi haqida so'z yuritiladi. O'zbekistonning geografik joylashuvi, qadimiy shaharlar va madaniyatlar, shuningdek, o'zbek xalqining tarixiy rivojlanishida muhim o'rin tutgan hududlar tahlil qilinadi. Maqolada o'zbek xalqining etnik tarkibi, an'analari, urf-odatlari, til va diniy bag'rikengligi kabi madaniy omillar hamda ularning o'ziga xos xususiyatlari keltiriladi. Shuningdek, O'zbekistonning turli davrlarda shakllangan etnik guruhlari va ularning madaniy yodgorliklari haqida ma'lumotlar taqdim etiladi. Maqola xalqning tarixiy va madaniy merosini, shuningdek, uning zamonaviy dunyodagi ahamiyatini o'rganishga qaratilgan.