Tilshunoslikda nostandart til birliklarining o’rganilishi - Xusanova Sharofatxon Isroilovna. (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Zamonaviy sharoitda lingvsitik ta‘limning rivojlanishida, ta‘lim muhiti subyektlarining faoliyatinin tashkil etishda yangi yondashuvlarni amalga oshirish zaruratini talab qilmoqda. Shu nuqtayi nazardan, tilni o‘qitishda leksik birliklarni va ularni muloqot jarayonida qo‘llay bilish muhim ahamiyat kasb etadi. Til tizmi ongli ravishda o‗rganiladi,lingvistik bilimlarni egallash barobarida ta‘lim tarbiya jarayoni birlashadi. Hozirgi kunga qadar noadabiy leksik birliklar borasida o‘zbek tilshunosligida kam sonli ilmiy izlanishlar olib borilgan, ushbu hodisa ingliz va o‘zbek tilida qiyosiy aspektda yetarlicha tadqiq etilmagan, bu esa mazkur tadqiqot zaruriyligini ko‘rsatadi. Zero , sleng, jargon, argo, dialektizmlar davr ruhi, mazkur davrda jamiyatning tarkibiy qismi bo‘lgan insonlarning qiziqishlari, ehtiyojlari haqida ma‘lumot bera oladi.