Ashtarxoniylar davlati tarixining yoritilishi va tarixshunoslik masalalari - Ramazonova Guldona Odiljon qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Ushbu maqolada Ashtarxoniylar davlati o‟rganilish tarixi, hukmdorlar shajarasi, ularning boshqaruv tizimlari va bu davrdagi yozilgan asarlarning ashtarxoniylar davrining batafsil yoritilishini ta‟minlab berganligini haqida so‟z boradi.