ASHTARXONIYLAR DAVRI TARIXIY OBIDALARI - Habibov Javlonbek (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Maqolada Ashtarxoniylar davrida qurilgan asosiy tarixiy obidalar, ularning me‟moriy xususiyatlari, badiiy bezaklari va diniy hayotdagi o„rni haqida so„z yuritiladi. Nodir Devonbegi va Abdulazizxon madrasasi, Labi Hovuz majmuasi, Bahouddin Naqshband maqbarasi kabi yodgorliklar va ularning qurilish texnikasi tahlil qilinadi. Ushbu maqola O„rta Osiyo madaniy merosini saqlash va uni yanada chuqurroq o„rganishga qaratilgan tadqiqotlarni qo„llab-quvvatlaydi.