“ASHTARXONIYLAR SULOLASINING ZAKOVATLI HUKMDORI: ABDULAZIZXON’’ - Baxshullayeva Dilnoza (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Ushbu maqolada Ashtarxoniylar davrining ilm fan rivojiga ulkan hissa qoʻshgan hukmdori Abdulazizxon olib borgan islohotlar va ilm-fan, meʼmorchilik va uning davridagi ijtimoiy iqtisodiy hayot, siyosati haqidagi maʼlumotlar beriladi.