Уй-жой қурилишида улуш киритиш йўли билан иштирок этиш тўғрисидаги шартноманинг ўзига хос хусусиятлари - Абдусаматов Нурулло Қобилжон ўғли (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Уй-жой қурилишида улуш киритиш йўли билан иштирок этиш тўғрисидаги шартнома, инвесторлар ва қурилиш ташкилотлари ўртасидаги ҳуқуқий муносабатларни ифодаловчи муҳим ҳужжатдир. Мақолада шартноманинг асосий элементлари, яъни молиявий шартлар, қатнашувчиларнинг мажбуриятлари, қурувчиларнинг ҳуқуқлари ва улушларнинг тақсимланиши кўриб чиқилади. Шунингдек, муаммолар ва ихтилофларнинг олдини олиш учун аниқлик ва шаффофликнинг аҳамиятига ҳам эътибор қаратилади. Ушбу мавзу қурилиш соҳасидаги муносабатларнинг самарадорлигини оширишда муҳим аҳамиятга эга.