JISMONIY TARBIYA ORQALI JAMOADA ISHLASH VA IJTIMOIY KO’NIKMALARNI RIVOJLANTIRISH - G’ofurov Saloxiddin (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Ushbu tezisda jismoniy tarbiya o‟quvchilarda jamoaviy ishlash va ijtimoiy ko‟nikmalarni rivojlantirishga qanday hissa qo‟shishini o‟rganadi. Bu jamoaviy sport va guruh faoliyati orqali o‟rganilgan hamkorlik, muloqot, hamdardlik va nizolarni hal qilishning muhimligini ta‟kidlaydi. Tezisda jismoniy tarbiyaning tuzilgan muhitida tarbiyalangan ushbu ijtimoiy ko‟nikmalar talabalarni haqiqiy vaziyatlarga va kelajakdagi etakchilik rollariga qanday tayyorlashiga urg‟u beradi.