ROBINDRANATH THAKURNING “SHUBXA” HIKOYASIDA INSONIY SIFATLARNING YORITILISHI - Ergasheva Dilshoda Abdusalomovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
R.Thokurning “Shubxa” hikoyasida go„zal, biroq soqov qiz Shubxanishining qalb kechinmalari yozilgan. Uning suhbatdoshi insonlar emas, ona tabiat, ikki sigir va yalqovgina baliqchi bola Protap. Qizaloq voyaga yetdi. Uning erga tegish xabarini Protapdan eshitdi. Qiz Protapni yoqtiradi. Yigit ham. Lekin asarda buni dalil so„z bilan o„qimaysiz, ikki yoshning hislari bilan anglaysiz, xolos. Hayvonlarning ham insoniy sifatlar bilan ta‟riflanishi barcha jonli narsalar, aslida, hissiyotlar qo„rshovida, lekin bunga ko„p ham ahamiyat bermasligimizni o„ylashimizga turtki beradi.