BO’LAJAK TARBIYACHILARINI INKLYUZIV TAYYORGARLIGINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - M.A.Sattorova, Sh.A.Ilhomova (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Ushbu maqola Oʻzbekistonda inklyuziv ta'limni rivojlantirish istiqbollari va bo'lajak tarbiyachilarning inklyuziv tayyorgarligini oshirish masalalariga bag'ishlangan. Maqolada inklyuziv ta'limning ahamiyati, uning jamiyatdagi roli va o'quv muassasalarida jismoniy va ruhiy rivojlanishida nuqsoni bo'lgan bolalarni ta'lim jarayoniga kiritish usullari yoritilgan. Shuningdek, O'zbekiston Respublikasining inklyuziv ta'lim sohasidagi qonunlari, me'yoriy hujjatlari va qarorlari haqida batafsil ma'lumot beriladi. O'qituvchilarning maxsus pedagogik texnologiyalar va usullarni qo'llashga tayyorligi, ularning kasbiy tayyorgarligi inklyuziv ta'limning muvaffaqiyatli amalga oshirilishida muhim ahamiyat kasb etadi. Maqola bo'lajak tarbiyachilarning insonparvarlik fazilatlarini rivojlantirish va ularning professional tayyorgarligini oshirish zaruriyatini ta'kidlaydi.