ҚАШҚАДАРЁ ВИЛОЯТИДА ЦИТРУС МЕВАЛАР ЕТИШТИРИШНИНГ ИҚТИСОДИЙ САМАРАДОРЛИГИНИ ТАҲЛИЛИ - Ш.Ж. Қурбонов (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
мақолада лимончилик етиштирувчи хўжаликлар учун энг муҳим масалалар ечимлари, барча турдаги иссиқхоналарда ва фаолияти монографик ўрганилган барча лимон етиштирувчи субъектларда самарали ҳамда миқдор ва қиймат кўрсаткичлари, Қашқадарѐ вилояти аҳоли томорқаларида 1 сотих майдонда лимон етиштириш учун хандақ усулидаги иссиқхона ташкил этишга сарфланган ўртача харажатлар, Қашқадарѐ вилояти аҳоли томорқаларида 1 сотих майдонда лимон етиштириш учун плѐнкали иссиқхона ташкил этишга сарфланган ўртача харажатлар, аҳоли томорқаларида хандақ усулидаги 1 сотихли иссиқхонада лимон етиштиришнинг ҳосилга ва даромадга кириш даври, иссиқхоналарда лимон кўчатлари юқори ҳосил бериш даври, Қашқадарѐ вилояти туманларида аҳоли томорқаларида лимон етиштириш бўйича 0,7 сотихли хандақ усулида иссиқхона ташкил этиш орқали даромадларини ошириш ва бандликни таъминлаш имкониятлари ѐритиб берилган.