Iqlim o„zgarishi: “Yashil iqtisodiyot”ga o„tish zaruriyati va yashil ish o„rinlari - Abdukarimova Munira Muhammad qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Mazkur maqolada bugun jahon hamjamiyati iqlim o'zgarishlarini insoniyat oldida turgan eng jiddiy muammolardan biri sifatida tan olinganligi va mutaxassislar fikricha, iqlim o'zgarishlarining oldini olish hamda unga moslashish yo'lidagi muhim qadamlardan biri iqtisodiyotni ―yashillashtirish‖ligini tahlil qilish. Bu borada mamlakatimizda ham amaliy ishlar boshlab yuborilganligi haqida bayon etiladi va qanday chora-tadbirlar rejalashtirilganligi haqida ma‘lumotlar beriladi