HALIMA XUDOYBERDIYEVA SHE’RIYATIDA MAISHIY LEKSEMALARNING LEKSIK-SEMANTIK XUSUSIYATLARI: uy-ro‘zg‘or buyum va jihozlariga oid leksemalar - Tilovova Hilola Komil qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Til, uning ifodalanish belgilari, birliklari va badiiy matnda til vositalarining tutgan o‗rnini belgilash bilan bog‗liq masalalar – amaliy tilshunoslikning asosiy obyekti va masalalaridan biri hisoblanadi. Maqolada shoira Halima Xudoyberdiyeva she‘riyatida o‗rin olgan maishiy leksik birliklar, xususan, uy-ro‗zg‗or buyum va jihozlarini atovchi leksemalar aniqlanib ularning etimologiyasi, izohi, ma‘no munosabati tahlil qilinadi. Ijmoiy-maishiy leksika haqida umumiy ma‘lumotlar keltiriladi.