Yosh avlodni vatanparvarlik ruhida tarbiyalash eng oliy burch - Murodov Madrahim Ibrohim o’g’li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Biz bugungi kunda bolalarning harbiy-vatanparvarlik tarbiyasi nima ekanligini va uning ma'nosini aytib beramiz. Bugungi kunda yoshlarni harbiy vatanparvarlik tarbiyasi kichik maktab yoshidagi bolalarni harbiy-vatanparvarlik tarbiyasi ko'p hollarda quyidagi tadbirlardan iborat: Ommaviy qabrlarga gul qo‗yish, turli muzey va ekskursiyalarni ziyorat qilish, faxriylar bilan uchrashish, shuningdek, G‗alaba kunini nishonlash bilan bog‗liq turli tadbirlar, masalan, harbiy-vatanparvarlik qo‗shiqlari tinglash. Harbiy-sport jamoaviy o'yinlarini o‘ynatish. Maktab yoshidagi farzandlarimizni chaqiruvdan oldingi tayyorgarlik asoslari, qurolli kuchlarning turli bo'linmalari, ularning har birida xizmat qilish xususiyatlari va boshqalar bilan tanishtirish.