ITU – T standarti tavsiyalarida to’liq optik transport tarmoq - Zufarova Nargiza Nigmat qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
To’liq optik transport tarmog’i (OTN) rivojlanayotgan texnologiya hisoblanadi. OTN parametrlari ITU – T tavsiyalariga asoslangan holda yetarli darajada standartlashtirilgan. Hozirgi kunda butun optik transport tarmog'i (OTN) sezilarli o'zgarishlarga duch keldi, ya’ni to'rtta yangi tavsiyalar paydo bo'ldi va ilgari mavjud bo'lgan 19 ta tavsiyadan 14 tasi qayta ko'rib chiqildi. Shularni inobatga olgan holda, mavjud tavsiyalarni holatga ko’ra o’rganib chiqish zaruriyati paydo bo’ldi.