Maktab va Oliy ta’lim muassasalarida o`quvchilarning muloqatchanlikni rivojlantirishning psixologik omillari - Niyazmetova Shoira Maqsudbekovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Ushbu maqolada kichik maktab yoshdagi bolalar,oliy ta‘lim muassasalarida taxsil olayotgan talabalarda muloqatchanlik qobiliyati va uning shakllanishi muammosi, uning namoyon bo‗lishi va unga to‗siq bo‗luvchi omillar haqida to‗xtalib o‗tilgan, hamda kichik maktab yoshidagi bololarda muloqatchanlikni o‗stirishning psixologik omillari yoritilgan.