KASB TANLASHDAGI O’QUVCHILARDA USTUNLIK QILADIGAN MOTIVLAR VA ULARNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Olimqulova Vasila Mamatqulovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Shiddat bilan rivojlanayotgan bu davrda zamonaviy kasb - bu maqsad emas, balki o’zligini anglash va ijtimoiy-iqtisodiy muammolarini hal qilish vositasi hisoblanadi. Zamonaviy dunyoda har qanday ta'limni olish juda oson ekanligi bejizga emas. Oʻzbekiston Respublikasining "Ta'lim to'g'risida" gi qonunining qabul qilinishi bilan oila va ta'lim muassasalari o'rtasida teng, ijodiy, manfaatli o'zaro hamkorlik uchun zarur shart-sharoitlar paydo bo'ldi.