O’QUVCHI YOSHLARNI TARBIYALASHDA OILANING AHAMIYATI - Mamadaliyev Nodirbek Maxammadjon o'g'li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Bola 14 yoshgacha ota-onadan quvvat oladi. Shu yoshgacha tanqid va aybdorlik hissini o’rniga mehr bergan bo’lsangiz bu albatta qaytadi. Inson o’zidan oshib toshib ketgan narsanigina beminnat shunchaki bera oladi. Siz ham o’zingizdagi mehrni berayotgan bo’lsangiz bola ham shunday qiladi, sizni o’zingizga mehr yetmayotgan bo’lsa boladan ijobiy xulq atvorni va mehrni kutmang, chunki unda bu yo’q. Agar bola qo’rquvda yashasa u bezovta bo’lib qoladi.