O‘QUVCHILARINING KASB-HUNAR EGALLASHGA BO‘LGAN QIZIQISHLARINI OSHIRISHDA PSIXOLOGIK USUL VA METODLAR - Azizova Manzura Maxmudovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim muassasasidagi yuqori sinf o‘quvchilarini kasb-hunar egallashga bo‘lgan qiziqishlarini yanada oshirishda maktab psixologining o‘rni, vazifalari va psixologik usul va metodlari haqida yoritib berilgan. Bundan tashqari o‘qituvchi va o‘quvchilar o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlarni, fikrlarni va his tuyg’ularini adekvat o‘rnatish va kasbiy bilim va qiziqishlarini oshirishda bir-birlariga nisbatan samimiy munosabatlarini shakllantirish haqida fikr va mulohazalar keltirib o‘tilgan.