O’quvchilarda o’z–o’zini anglash, boshqarish ko’nikmalarini rivojlantirish - Kutbidinova Shoxista Muhammadjon qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Bola shaxsining rivojlanishiga irsiyat, muhit va tarbiya kabi omillar ta’sir etadi. Bola shaxsining rivojlanishiga naslning ta’siri dеganda, ota-onalarga o‘xshashlikni ifodalovchi biologik bеlgilarning takrorlanishini tushunmoq kеrak. Har bir bola otaonasidan mеros shaklida ba’zi biologik sifatlarga (tananing to‘zilishi, sochning, ko‘zning, tеrisining rangi, bo‘yi basti va boshqalar) ega bo‘lgan holda dunyoga kеladi