Oʻsmirlarning oʻz-oʻzini boshqarishi: Ilmiy-psixologik tahlil - Vahobova Iqbolxon Abduvahidovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2024)
Oʻsmirlik davri inson hayotidagi muhim bosqichlardan biridir, chunki bu davrda shaxsning psixologik, ijtimoiy va fiziologik rivojlanishi sodir boʻladi. Oʻsmirlar oʻz-oʻzini boshqarish qobiliyatlarini rivojlantirishi, ularning kelajakdagi muvaffaqiyatlari va jamiyatga integratsiyalashuvlari uchun muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqola oʻsmirlarning oʻz-oʻzini boshqarish qobiliyatlarini tahlil qiladi va bu jarayonda duch keladigan qiyinchiliklarni oʻrganadi.